Naše produkty
Cafe Racer
Táto exkluzívna kávová zmes sa získava majstrovským výberom tých najlepších kvalít zelenej kávy, pričom každý druh je pražený tradičným spôsobom na bukovom dreve. Špeciálne vzduchové chladenie zaisťuje, že pôvodné senzorické vlastnosti nie sú nijako zmenené, takže všetka nezameniteľná vôňa sa uvoľní v momente konzumácie.
Vyrobená v Taliansku, pražená na bukovom dreve
Originálna aróma
Nezameniteľná vôňa sa uvoľní v momente konzumácie
Vysoká kvalita
Majstrovský výber tých najlepších kvalít zelenej kávy
Zachovaná tradícia
Každý druh je pražený tradičným spôsobom na bukovom dreve
Dôsledné balenie
Plnenie kávy prebieha podľa jednotlivého pôvodu kávy
Benátska škola
Skúsenosti a najlepšie techniky produktov kávy Caferacer boli získané z benátskej školy praženia kávy. Neoceniteľná tradícia prenesená z tejto školy je dodnes zachovaná a vysoko cenená vďaka spolupráci nadšených ľudí, ktorí prevzali znalosti o produkte.
Preto sa celoživotné dielo rodiny Mardeganovcov venuje káve už viac ako 60 rokov.
Káva sa po príchode priamo z prístavov Terst alebo Janov skladuje na paletách odlíšených podľa pôvodu a druhu (Brazília, Nikaragua, Guatemala, Santo Domingo, Kostarika, Kolumbia, India, Mexiko atď.).
Preto sa celoživotné dielo rodiny Mardeganovcov venuje káve už viac ako 60 rokov.
Káva sa po príchode priamo z prístavov Terst alebo Janov skladuje na paletách odlíšených podľa pôvodu a druhu (Brazília, Nikaragua, Guatemala, Santo Domingo, Kostarika, Kolumbia, India, Mexiko atď.).
Zmesi z čias minulých
Podľa starých receptúr sa každá zmes vyrába po upražení jednotlivých odrôd zelenej kávy. Je to jediný spôsob, ako získať špecifické chute, konzistencie a arómy, ktoré dokážu vytvoriť zreteľné zmesi chutí.
Tradične sa praženie kávy Caferacer uskutočňuje výlučne prostredníctvom dreva.
Starostlivý výskum v tejto oblasti kladie dôraz na vyhľadávanie kvalitného bukového dreva s charakteristikami neutrálnej vône a vytvárania konštantného pomeru intenzity plameňa k teplu, čo umožňuje voňavé a rovnomerné praženie s nízkym stupňom vlhkosti a vyššou výťažnosťou v šálke.
Tradične sa praženie kávy Caferacer uskutočňuje výlučne prostredníctvom dreva.
Starostlivý výskum v tejto oblasti kladie dôraz na vyhľadávanie kvalitného bukového dreva s charakteristikami neutrálnej vône a vytvárania konštantného pomeru intenzity plameňa k teplu, čo umožňuje voňavé a rovnomerné praženie s nízkym stupňom vlhkosti a vyššou výťažnosťou v šálke.
A taká je aj naša káva
Vysoké nároky na rýchlosť a výkon motocykla sa odrážajú aj v základnej stavbe našej kávy. Tú neustále ladíme, aby dosahovala tú najlepšiu chuť a dodala správne množstvo energie. Začína to už výberom toho správneho zrna, kde je veľmi dôležitý pôvod, spôsob sušenia a balenia pri preprave zŕn v surovom stave.
Takto sa dostávame k praženiu, kde dbáme na dodržanie tradičných spôsobov praženia s využitím technologických vymožeností dnešnej doby. Aby sa k vám dostala káva ako “práve z pražiarne”, naše obaly spĺňajú tie najvyššie nároky na zachovanie zŕn v rovnakom stave ako po opustení pražiarne.
Takto sa dostávame k praženiu, kde dbáme na dodržanie tradičných spôsobov praženia s využitím technologických vymožeností dnešnej doby. Aby sa k vám dostala káva ako “práve z pražiarne”, naše obaly spĺňajú tie najvyššie nároky na zachovanie zŕn v rovnakom stave ako po opustení pražiarne.
Cafe racer
Tie najlepšie nápady vznikajú pri káve
Ako veľké množstvo nápadov, aj tie najlepšie nápady pri ladení
a úpravách motocyklov vznikali zväčša pri káve. Tento spôsob
rozhodoval aj o kaviarňach, ktoré nadšenci spomínaného štýlu
navštevovali. Keďže tejto kávy určite nebolo vypitej málo, musela byť
samozrejme kvalitná, a kaviarne, ktoré sa tešili návštevám komunity
Cafe Racer, ponúkali tie najlepšie.
Takto, údajne, vznikol aj samotný názov Cafe Racer, kedy sa prví priaznivci tohoto štýlu dohodli na preteku z jednej kaviarne do druhej. Miestom štartu a cieľa však vždy bola kaviareň s kvalitnou kávou.
Cafe racer
A taká je aj naša káva
Vysoké nároky na rýchlosť a výkon motocykla sa odrážajú aj v
základnej stavbe našej kávy. Tú neustále ladíme, aby dosahovala
tú najlepšiu chuť a dodala správne množstvo energie. Začína to
už výberom toho správneho zrna, kde je veľmi dôležitý pôvod,
spôsob sušenia a balenia pri preprave zŕn v surovom stave.
Takto sa dostávame k praženiu, kde dbáme na dodržanie tradičných
spôsobov praženia s využitím technologických vymožeností dnešnej
doby. Aby sa k vám dostala káva ako “práve z pražiarne”, naše obaly
spĺňajú tie najvyššie nároky na zachovanie zŕn v rovnakom stave ako
po opustení pražiarne.
CAFE RACER
...je životný štýl
Štýl Cafe Racer vznikol už v 50. rokoch 20 storočia, kedy sa fanúšikovia voľnosti a rýchlosti, ktorú v najväčšej miere dosahovali práve na motocykloch, nezmierili s továrensky ladenými motocyklami. Za účelom silnejších zážitkov svoje motocykle rôznymi spôsobmi ladili a zvyšovali výkon na maximum. Zásahmi do konštrukcie motocykla, za účelom zníženia hmotnosti, či zníženia podvozku, nadobúdali tieto motocykle vzhľad profesionálnych závodných motocyklov.
Distribútor. . . .
Prameň Bystrina, s.r.o.
ul. Hurbanova 20, 085 01 Bardejov,
IČO: 31727981,
IČ DPH: SK2020809043
Výrobca. . . .
VYROBENÁ V TALIANSKU
PRAŽENÁ NA BUKOVOM DREVE
Ma.& Ma. s.r.l.
Via Galileo Ferraris, 22
Noventa di Piave (VE)
30020
Italia
Via Galileo Ferraris, 22
Noventa di Piave (VE)
30020
Italia